NL: +31(0) 76 572 94 38
BE: +32(0) 3 608 78 04
E-MAIL: info@ulkem.eu

STARTPAGINA
 
PRODUCTEN
 
HALAL BELEID
 
CONTACT
PRODUCTEN


Döner kebab (döner betekent "draait" in het Turks) is een van oorsprong Turks  vleesgerecht van rundvlees. Vaak worden tegenwoordig ook veel andere vleessoorten gebruikt zoals kip, kalkoen of kalfsvlees. Dit vlees is bewerkt met kruiden. De oorspronkelijke döner (Yaprak döner) bestaat uit een staaf die belegd is met afwisselend een laagje gekruid kalfsvlees en een laagje vet. Een ander veel gebruikte vorm is ingevroren gekruid kalfsgehakt. De staven worden aan een staande grill verhit, en in platte stukjes gesneden met een speciaal mes of een elektrisch snijapparaat. Vervolgens wordt het geserveerd als schotel met sla, tomaat, ui en rijst of patat, of als broodje waarbij Turks brood wordt gebruikt. In Nederland wordt vaak knoflooksaus, cocktailsaus of sambal toegevoegd. De traditionele drank die in Turkije hierbij gedronken wordt is ayran


Het gerecht verovert steeds meer marktaandeel in Nederlandse en Belgische steden en neemt ook marktaandeel over van het gerecht shoarma, volgens sommige bronnen omdat shoarma sterk variabel was in kwaliteit en vleessoort en daarom een slechte naam kreeg. Een aanzienlijk deel van de döner kebab wordt geïmporteerd uit Duitse fabrieken.


De Duitse fabrikanten promoten het gerecht dan ook actief en met succes bij de voormalige shoarmaverkopers. In tegenstelling tot in Duitsland liggen de prijzen bij ons relatief hoog. Voor een gevuld broodje betaalt men in Nederland en België gemiddeld drie tot zeven euro afhankelijk van het formaat, terwijl in Duitsland al döner kebab verkrijgbaar is vanaf één euro. Döner kebab wordt vooral verkocht met ronde Turkse broodjes (pitabroodjes), of in deegrollen (Dürüm).


De officiële Turkse spelling is "Döner Kebap". De spelling "kebab" wordt het meest gebruikt in Nederland, België, Duitsland en Zweden maar ook in landen als Spanje is de naam kebab zeer bekend.


Behalve Döner Kebab bieden wij u ook andere producten uit de Turkse keuken namelijk de Turkse pizza Lahmacun.


Het heeft een typisch pikante smaak waar het zijn naam aan dankt. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd.


Behalve de kwaliteit garanderen wij u ook dat al onze producten Halal zijn
MEER INFO
  YAPRAK DÖNER

MEER DETAILS


KIYMA DÖNER

MEER DETAILS


TAVUK DÖNER


MEER DETAILS


LAHMACUN


MEER DETAILS

 

 
Top
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #a903ad #52f65f #ec50bb